Ustaz Ebit Terduduk Kepenatan Di Celah2 Beras, Semoga Ustaz Sentiasa Diberi Kekuatan Untuk Bersedekah

Ustaz Ebit Terduduk Kepenatan Di Celah2 Beras, Semoga Ustaz Sentiasa Diberi Kekuatan Untuk Bersedekah

Nama ustaz Ebit Lew sering menjadi sebvtan sejak tempoh PKP dilaksanakan, mana tidaknya pendakwah terkenal ini telah menghabiskan demi untuk membantu golongan yang memerlukan.

Terbaru, menerusi perkongsian di Facebook memaparkan foto ustaz Ebit duduk terbaring kepenatan dengan berhampiran penuh berkampit-kampit beras yang bakal disedekahkan.

Dalam coretannya ustaz Ebit sempat berkongsi apakah yang menyebabkan dia tidak sanggup melihat orang dalam keadaan susah dan mengapakah dia suka berkongsia rezeki bersama insan lain.

Ustaz Ebit bercerita dulu hidup tidak sesenang sekarang, namun berkat sabar dan usaha dia bersyukur dimurahkan rezeki apabila semua kerja yang diusahakan membuahkan hasil

Tambah ustaz Ebit, sejak berumur 12 tahun dia sudah terlibat dalam kerja dakwah dan khidmat masyar4kat. Maka tidak hairanlah, sehingga kini aktiviti amal itu sudah sebati dalam d1rinya.

Justeru, di saat Covid-19 ustaz Ebit bertekad mahu menggunakan segala nikmat yang telah Allah berikan kepadanya untuk dia berkhidmat dengan membantu orang lain pula

Begitu murni hati ustaz Ebit, semoga segala usahanya mendapat rahmat Allah dan dipermudahkan. Dih4rapkan, kita semua mampu untuk menjadi seseorang yang mampu menyampai kepada insan lain juga.

Sumber : Ustaz Ebit Lew

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! tv ceramah.com

Artikal Popular

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*